Najgori britanski filmovi

16. 07. 2010. Autor: s.p.

Podeli vest

Ponekad je film toliko loš da ga ne mogu spasti ni Rowan Atkinson, ni Rik Mayall, ni Hugh Laurie. Još ako su u pitanju Spice Girls - onda spasa zaista nema!

Britanci imaju veliku kinematografiju i velike komičare, ali ponekad se i njima omaknu loši filmovi i neduhovite komedije. Evo par primera filmova koje je bolje izbeći po svaku cenu:

1. "Spice World"
Beatlesi su možda i uspeli da snime nekoliko uspešnih muzičkih komedija, ali pokušaj Spice Girls da ponove nešto slično pretvorio se u veliku - tragediju! Ova kičasta reklama za slavnu pop grupu osramotila je nekoliko velikih faca: Richarda E. Granta, Hugha Lauriea, Boba Hoskinsa, Rogera Moorea...

2. "Lair Of The White Worm"
Znamo da Ken Russell voli da snima šokantne filmove, ali ovaj je samo šokantno loš. Osim silovanja opatica, film nudi dosta golih scena Amande Donohue, što filmu daje dodatnu treš dimenziju.

3. "Carry On Columbus"
"Carry On" franšiza je dala nekoliko uspešnih naslova, ali ovaj film ne spada u one dobre. Parodija na Kolumbovo otkriće Amerike je toliko loša da je nije mogao spasti ni Rik Mayall u jednoj od uloga.

4. "Lesbian Vampire Killers"

Naslov upućuje na treš poetiku, što ne mora biti loša stvar. Samo što u ovom filmu nema ni humora, ni erotike, ni horora, pa je propao u svim aspektima.

5. "Raise The Titanic"
Ne, ovo nije film o katastrofi Titanica, nego o ljudima koji pokušavaju da taj brod izvuku s dna mora. Film je ispao dosta loš, koštao je 36 miliona dolara, a producent Lew Grade je kasnije rekao da bi "ispalo jeftinije da su snižavali Atlantski okean".

6. "Mister Bean na odmoru"
Neduhovit film koji dokazuje da nije dovoljno uperiti kameru u Mr. Beana da bi dobio dobru komediju. Sledeći put bi scenarista Richard Curtis morao da se potrudi da smisli nešto smešnije od glupih faca i parodije na Kan.

7. "Ali G u parlamentu"
Ali G je možda smešan u malim dozama, ali kritičari su ga proglasili previše iritantnim za dugometražni film. Možda je dobro da se Sacha Baron Cohen stalno transformiše u nove likove...

Izvor: Virgin Media

Broj predleda
0
Prethodna vest Sledeća vest
Popularno
Žerar Depardje se kune u Putina?

Žerar Depardje se kune u Putina?

Novopečeni ...

22. 05. 2013. Trivia

Glasaj za najbolji evropski film

Glasaj za najbolji evropski film

Glasaj za svoj ...

01. 09. 2015. Filmovi

Kletva 'Mračnog viteza'

Kletva 'Mračnog viteza'

Filmska franšiza ...

23. 07. 2012. Filmski manijak

Tagovi