Romantična istorija vibratora

09. 07. 2010. Autor: s.p.

Podeli vest

Evo romantične komedije koja dopire - jako duboko! Priča o izumitelju vibratora, njegovim ljubavima i brojnim obožavateljkama.

Maggie Gyllenhaal pregovara oko uloge u zaista edukativnom filmu - istinitoj priči o nastanku vibratora! Sve je počelo u puritanskom viktorijanskom razdoblju, kada su lekari ženama koje su patile od stresa, nesanice, glavobolje i ostalih problema redovno dijagnostikovali "histeriju", a još od antičkih vremena ta "ženska bolest" povezivana je s matericom. Stoga je i lečenje bilo prikladno - lekari bi ručno masirali genitalije pacijentkinja, a ta metoda je verovatno uzrokovala i veću navalu "bolesnica", koje su sigurno bile zadovoljne terapijom. Uskoro je došlo i do tehničkog napretka - masiranja tušem, vibratorom sa satnim mehanizmom, a na kraju je izumljen i električni vibrator.

O tome i govori priča filma "Hysteria", koji je zamišljen kao romantična komedija smeštena u viktorijansku Englesku, a snimaće se u Londonu i Luksemburgu. Film će režirati Tanya Wexler, a spominjalo se da bi u filmu mogli glumiti Jonathan Pryce, Hugh Dancy, Rupert Everett i Sally Hawkins.

Glavni junak filma je Mortimer Granville, mladi lekar koji je sit srednjovekovnih metoda svojih kolega, pa počinje da radi za dr Dalrymplea, koji leči ženske bolesti "ručnom masažom". Uz pomoć svog prijatelja Edmunda, šminkera koji se zanima za elektricitet, Mortimer izrađuje prvi vibrator, koji postiže odlične rezultate. Problem nastaje kada se mladi Mortimer zaljubi u Charlotte, predivnu kćerku doktora Dalrymplea. A da stvar bude još komplikovanija, za Mortimera se zanimaju brojne obožavateljke. Eto, a onda kažu da nema više originalnih romantičnih komedija!

Broj predleda
0
Prethodna vest Sledeća vest
Popularno
Žerar Depardje se kune u Putina?

Žerar Depardje se kune u Putina?

Novopečeni ...

22. 05. 2013. Trivia

Glasaj za najbolji evropski film

Glasaj za najbolji evropski film

Glasaj za svoj ...

01. 09. 2015. Filmovi

Kletva 'Mračnog viteza'

Kletva 'Mračnog viteza'

Filmska franšiza ...

23. 07. 2012. Filmski manijak

Tagovi