Kritičari vole umetnika

13. 01. 2012. Autor: s.p.

Podeli vest

Glavne nagrade po izboru kritičara otišle su 'Artistu' koji je postao najočigledniji kandidat za Oscara.

Održane su 17. Critics' Choice Awards (Nagrade po izboru kritičara), a glavni pobednik je opet 'The Artist'. Ovaj nemi hit osvojio je nagradu za najbolji film i najboljeg reditelja (Michel Hazanavicius), a nagrađen je i za najbolju muziku i scenografiju.

Film 'Služavke' bavi se ženama koje pomažu, pa je prikladno da je osvojio 3 'pomoćne' nagrade koje su otišle ženama tj. celom ansamblu i glavnoj (Viola Davis) i sporednoj glumici (Octavia Spencer).


'Služavke', trejler.

George Clooney je proglašen najboljim glavnim glumcem za nastup u 'Naslednicima', a najbolji sporedni glumac je Christopher Plummer ('Beginners'). Veliki favoriti kao što su 'Drvo života', 'Hugo' i 'Put rata' osvojili su samo jednu nagradu, baš kao i 'Vožnja', 'Moneybll', 'Ponoć u Parizu' i 'Muškarci koji mrze žene'.

Ove nagrade se inače smatraju jako dobrom prognozom za Oscara jer se dobitnici obično poklapaju. Prošle godine su se u potpunosti poklopili dobitnici glumačkih nagrada, ali kritičari su za najbolji film proglasili 'Društvenu mrežu', a na Oscarima je na kraju trijumfovao 'Kraljev govor'.

Broj predleda
0
Prethodna vest Sledeća vest
Popularno
Žerar Depardje se kune u Putina?

Žerar Depardje se kune u Putina?

Novopečeni ...

22. 05. 2013. Trivia

Glasaj za najbolji evropski film

Glasaj za najbolji evropski film

Glasaj za svoj ...

01. 09. 2015. Filmovi

Kletva 'Mračnog viteza'

Kletva 'Mračnog viteza'

Filmska franšiza ...

23. 07. 2012. Filmski manijak