George Clooney ponovo o politici

29. 07. 2011. Autor: i.ž.

Podeli vest

Napeti trejler za novi Clooneyev politički triler je podigao popriličnu prašinu na internetu. Priča o moći i korupciji i fenomenalna glumačka postava obećavaju sjajan početak festivala u Veneciji.

The Ides of March, koji George Clooney potpisuje kao režiser i kao scenarista, je adaptacija pozorišne predstave koju je napisao Farragut North. Radnja se odvija oko Stephena Meyersa (Ryan Gossling), mladog i genijalnog političara  koji je zadužen za predsedničku kampanju u kojom guverner Mike Morris (Clooney) pokušava da se domogne mandata Beloj Kući. Tokom kampanje, Meyers biva uvučen u skandal, koji preti da naglo okonča Morrisove predsedničke snove.

U filmu glume još i Philip Seymour Hoffman, Paul Giamatti, Marisa Tomei i Evan Rachel Wood. Imajući u vidu veoma intrigantnu tematiku i svemirsku glumačku postavu, možemo očekivati u najmanju ruku stvarno dobar film.

Ipak skeptici nisu ubeđeni da će tandem Clooney - Gossling biti dorastao zadatku. Oni najmaliciozniji dovode u pitanje i Clooneya kao scenaristu i sumnjaju da će scenario biti dovoljno dobro napisan, kako bi prikazao kompleksne političke spletke istovremeno na verodostojan i dovoljno zabavan način.

The Ides of March će otvoriti festival u Veneciji, nakon čega sledi svetska premijera koja je zakazana za 7. oktobar 2011.

Broj predleda
0
Prethodna vest Sledeća vest
Popularno
Žerar Depardje se kune u Putina?

Žerar Depardje se kune u Putina?

Novopečeni ...

22. 05. 2013. Trivia

Glasaj za najbolji evropski film

Glasaj za najbolji evropski film

Glasaj za svoj ...

01. 09. 2015. Filmovi

Kletva 'Mračnog viteza'

Kletva 'Mračnog viteza'

Filmska franšiza ...

23. 07. 2012. Filmski manijak