'Hitlerova deca' dokumentarno

12. 04. 2012. Autor: i.ž.

Podeli vest

Dokumentarni film pod nazivom 'Hitlerova deca' (Hitler's children) istražuje razoran uticaj srodstva sa liderima nocističkog režima za vreme II svetskog rata.

Izraelski dokumetarni film 'Hitlerova deca' govori o potomcima nacističkih vrhovnika, uključujući Adolfa Eichmanna, Hermann Goeringa, Heinricha Himmlera i Hansa Franka.

Dokumentarac, koji je pohvaljen na nekoliko jevrejskih filmskih festivala, upoznaje publiku sa decom, unucima, kao i rođacima ovih ozloglašenih ljudi.

Mnogi od ovih potomaka proveli su svoje živote pokušavjući da se razdvoje od svojih nacističkih 'korena'. Niklas Frank, sin Hansa Franka i kumče Adolfa Hitlera (Hitler nije imao dece) proveo je život držeći govore po Nemačkoj protiv svog oca i nacističkog režima.

U dokumentarcu se govori i o Bettini Goering, jednoj od potomaka Hermanna Goringa, Hitlerove desne ruke, koja živi u svojevoljnom izgnanstvu u Santa Feu. Ona i njen brat su se svojevoljno sterilisali kako bi okončali porodičnu vrstu.

Film je važan, i moćan i emotivan na toliko puno nivoa. Tera vas da se pozabavite temom nasleđene krivice i odgovornosti kao i o snazi istorije koju ona može imati na pojedinca.

Film 'Hitler's Children' biće prikazan u Njujorku krajem 2012.godine. 
Broj predleda
0
Prethodna vest Sledeća vest
Popularno
Žerar Depardje se kune u Putina?

Žerar Depardje se kune u Putina?

Novopečeni ...

22. 05. 2013. Trivia

Glasaj za najbolji evropski film

Glasaj za najbolji evropski film

Glasaj za svoj ...

01. 09. 2015. Filmovi

Kletva 'Mračnog viteza'

Kletva 'Mračnog viteza'

Filmska franšiza ...

23. 07. 2012. Filmski manijak