Cameron Crowe o Pearl Jamu

27. 07. 2011. Autor: i.ž.

Podeli vest

Cameron Crowe, strasni zaljubljenik u bend Pearl Jam, snimio je dugo najavljivani dokumentarac o istom. Film sadrži preko 1200 sati retko viđenih i nikad pre viđenih snimaka tokom bogate karijere benda.

S obzirom na prijateljstvo između reditelja Camerona Crowea i Eddiea, Stonea, Jeffa i ostatka benda koje se proteže još pre vremena kada su bili oformljeni kao bend, ne čudi činjenica da je Cameron dobio pristup čitavoj arhivi snimaka, čiji je deo i sam snimio ranije.

Naime članovi Pearl Jama su se još 90-ih (da budemo tačni 1992.godine) pojavili u Cameronovom filmu "Singles" (Samci). Film prati šestoro mladih dvadesetineštogodišnjaka koji žive u istoj zgradi i životare u potrazi za uspehom i ljubavi u grunge eri Seattlea.

U filmu PJ20, pojavljuju se i Neil Young, Chris Cornell, David Lynch, pa čak i pokojni frontmen benda Nirvana, Kurt Cobain.

"Pearl Jam Twenty" predstvlja svojevrsne hronike od perioda formacije benda, preko haosa koji je usledio ubrzo nakon mega slave koju su pridobili, pa sve do trenutka kada su napravili koran nazad sa pozornice stvarajući tako sebi pouzdani krug u kojem će moći da stvaraju na način na koji oni to žele. Film je delom koncertni film, delom pogled u intimu, a najvećim delom svedočanstvo o moćima muzike i beskompromisnih umetnika.

Očito je da se reditelj Cameron Crowe oporavio od neuspeha filma Elizabethtown iz 2005.godine. Pored ovog dokumentarca, Cameron radi na još dva velika projekta: muzički dokumentarac o Eltonu Johnu (The Union) i film sa Mattom Damonom u glavnoj ulozi "We bought a Zoo", po istinitoj priči, koji je najavljen za kraj ove godine.

"Pearl Jam Twenty" će imati svoju premijeru na Festivalu filma u Torontu, nakon čega će se prikazivati u bioskopima širom Amerike. Još uvek nema vesti o tome kada će film stići u evropske bioskope ali mi svakako ne možemo da dočekamo!

Broj predleda
0
Prethodna vest Sledeća vest
Popularno
Žerar Depardje se kune u Putina?

Žerar Depardje se kune u Putina?

Novopečeni ...

22. 05. 2013. Trivia

Glasaj za najbolji evropski film

Glasaj za najbolji evropski film

Glasaj za svoj ...

01. 09. 2015. Filmovi

Kletva 'Mračnog viteza'

Kletva 'Mračnog viteza'

Filmska franšiza ...

23. 07. 2012. Filmski manijak