Holivud obrađuje srpski crtać

14. 06. 2010. Autor: s.p.

Podeli vest

Producentkinja "Avatara" snima igranu verziju srpskog animiranog SF-a o Beogradu u 2074.

Izvršna producentkinja "Avatara" Laeta Kalogridis produciraće igranu obradu srpske anime "Technotise - Edit i ja". Kalogridis je inače i scenaristkinja ("Shutter Island"), pa će napisati scenario i za ovu holivudsku verziju srpskog SF-a. Rimejk će producirati filmska kuća Legendary Pictures, koja je snimila filmove "The Dark Knight" i "Watchmen", a upravo priprema i "Batmana 3".


"Technotise - Edit i ja", trejler.

 

Radnja priče odvija se u Beogradu 2074, a u filmu vidimo reference i na prošlost: 5. oktobar i Crvene beretke. Glavna junakinja je Edit, studentkinja psihologije koja sebi u ruku ugrađuje čip nepoznatog porekla. Kada Edit ugleda grafikon sa zagonetnom matematičkom formulom, čip postaje svestan sebe i počinje samostalno da se razvija u Editinom telu. Edit shvata da je dobila nadljudske telesne i intelektualne sposobnosti, ali i da iz ove situacije može izaći samo jedan pobednik - čip ili ona...

"Technotise - Edit i ja" je autorski rad Alekse Gajića, koji je film napravio po vlastitom strip predlošku. Gajić je režirao film zajedno s Nebojšom Andrićem i Stevanom Ðorđevićem, napisao scenario i obavio animatorski i dizajnerski deo posla. Glasove za film pozajmili su Nebojša Glogovac, Nikola Ðuričko, Marija Karan i Srđan Todorović. Ne znamo ko će glumiti u holivudskoj verziji, ali reditelj Gajić je već priznao koga bi voleo da vidi u naslovnoj ulozi - Jessicu Albu!

Broj predleda
0
Sledeća vest
Popularno
Žerar Depardje se kune u Putina?

Žerar Depardje se kune u Putina?

Novopečeni ...

22. 05. 2013. Trivia

Glasaj za najbolji evropski film

Glasaj za najbolji evropski film

Glasaj za svoj ...

01. 09. 2015. Filmovi

Kletva 'Mračnog viteza'

Kletva 'Mračnog viteza'

Filmska franšiza ...

23. 07. 2012. Filmski manijak