Kung Fuom do animiranih nagrada

06. 12. 2011. Autor: s.p.

Podeli vest

'Kung Fu Panda 2' ima najviše nominacija za animiranu nagradu Annie, a slede ga 'Mačak u čizmama' i 'Rango'. Disney i Pixar opet izvisili.

Objavljene su nominacije za 39. nagradu Annie koja se dodeljuje animiranim filmovima, i to u organizaciji holivudske podružnice animatorskog udruženja ASIFA. 'Kung Fu Panda 2' je osvojio 12 nominacija, uključujući i onu za najbolji film i reditelja. 'Mačak u čizmama' i 'Rango' su dobili po 9 nominacija, 'Automobili 2' su nominovani 7 puta, a 'Avanture Tintina' imaju ukupno 5 nominacija.

Osim svih ovih navedenih filmova, za najbolji dugometražni animirani film nominirani su još i 'Rio', 'Misija: Spasiti Božić', 'Arrugas' ('Wrinkles'), kao i 'Chico i Rita' i 'Život jednog mačka'.


'Kung Fu Panda 2', trejler.

2009. je DreamWorksova 'Kung Fu Panda' osvojila 11 nagrada Annie, pa je i nastavak tog filma veliki favorit, naročito ako se uzme u obzir da su filmovi konkurentskih studija Disney i Pixar obično zapostavljeni. Prošle godine su Disney i Pixar bojkotovali nagradu Annie zbog toga što svako može da kupi članstvo u ASIFA-i i glasa za pobednika, a ove godine opet učestvuju na nagradama.

Pixarovi 'Automobili 2' dobili su nominaciju za najbolji dugometražni film, ali zanimljivo je da nema nominaciju za najboljeg reditelja, scenario i glumce koji daje glasove. Osvajači nagrada Annie biće proglašeni 4. februara 2012., a popis svih nominovanih možete potražiti ovde.

Broj predleda
0
Prethodna vest Sledeća vest
Popularno
Žerar Depardje se kune u Putina?

Žerar Depardje se kune u Putina?

Novopečeni ...

22. 05. 2013. Trivia

Glasaj za najbolji evropski film

Glasaj za najbolji evropski film

Glasaj za svoj ...

01. 09. 2015. Filmovi

Kletva 'Mračnog viteza'

Kletva 'Mračnog viteza'

Filmska franšiza ...

23. 07. 2012. Filmski manijak